INTELLEKT VA TAFAKKURNING SHAXS MA’NAVIY VA AXLOQIY RIVOJLANISHIDAGI O‘RNI - Narkulov , Xusan Ismoilovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Madaniyat va san’at – jamiyatning bebaho xazinasi, inson tafakkurining buyuk kashfiyotidir. Bu sohalar ijod va mahoratning, tinimsiz izlanishning eng oliy darajasida yaratilgandagina inson ko‘nglini ishg‘ol qila oladi. Ijodiy tafakkur va qobiliyat egalari esa insonlar ko‘z o‘ngida hayratlar yaratadilar, insonga mislsiz kuch-g‘ayrat ato etadilar. Zero, har bir xalqning san’ati shu xalqni dunyoga tanitadi, jahon sahnalarida shu xalqning nomidan so‘z aytishga sharoit yaratadi.