ATMOSFERA IFLOSLANISHIGA AVTOMOBILLARDAN CHIQADIGAN ZAHARLI GAZLAR VA OG‘IR METALLARNING TA’SIRI - Turdaliyeva , Kuliman Aldiyar qizi; Po‘latov , Jasur Rustam o‘g‘li; Karimova , Feruza Sattarovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada transport atrof-muhitni ifloslantiruvchi kuchli manba hisoblanishi haqidagi ma’lumotlar keltirilgan. Buni isboti sifatida 35 million tonna zararli chiqindilarning 89% izi avtomobil transporti va yo‘l qurilishi korxonalari chiqindilariga to‘g‘ri kelishi bilan ifodalaymiz. Suv havzalarining ifloslanishida ham transportning roli katta.Bundan tashqari, transport shaharlardagi shovqinning asosiy manbalaridan biri bo‘lib, atrof-muhitning termal ifloslanishiga sezilarli hissa qo‘shadi.