“QAYNOVCHI QATLAMLI” KONVEKTIV QURITGICHLI APPARATLARNING BIOTEXNOLOGIYADAGI ROLI - Almamatova, Sitora Ilhom qizi; Murodova , Sayyora Sobirovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu tezisda kimyoviy texnologiyada keng ishlatiladigan mavhum qaynash qatlamli quritkichlar sochiluvchan donasimon materiallarni quritish usullari va apparatlarining biotexnologiyadagi roli tahlil qilingan. “Qaynovchi qatlam” apparatlarda dispers qattiq faza bilan vertikal harakatlanayotgan havo qatlami orasida aktiv aralashuv hosil bo‘ladi. Qattiq va gazsimon fazalar orasidagi rivojlangan kontakt yuzasi issiqlik almashinuvi, kuydirish, yondirish, dispers katalizatorlar yordamida katalitik jarayonlarni, adsorbsiya va boshqa jarayonlarni intensivlashtirish uchun yordam beradi.