ELEKTR TA’MINOTI TIZIMIDA REAKTOR VA YOY SO‘NDIRUVCHI G‘ALTAKLARNI ISHLATISH - Xaqiqov , Anvarjon Umidjon o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada yuqori kuchlanishli elektr uzatish liniyalarida favqulodda ish paytida sig‘imli toklari paydo bo‘lishi, bu fazalardan biri uzilishi natijasida sodir bo‘lishi muammosi ko‘rib chiqilgan. Ushbu sig‘imli toklar elektr yoyi hosil qiladi, mos kabellar va barcha himoya izolyatsiyasini buzadi. Ushbu muammoni yechimi sifatida yoyni so‘ndirish reaktorlari qo‘llanilishi tavsiya etilgan. Ular elektr yoyi ta’sirini kamaytirishga yordam beradi.