ТАЙПАН ҚАБР ҚЎРҒОНИДАН ТОПИЛГАН КУЛОЛЧИЛИК БУЮМЛАРИ - Исабеков, Беҳзод (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ушбу мақолада Юқори Оҳангарон ҳавзасидаги археологик тадқиқот натижасида қўлга киритилган маълумотлар асосида қадимий мозор-қўрғонлар ўрганилган. Топилган ушбу қабр катакобма типидаги қабр эканлиги аниқланган. Шунингдек ундан топилган барча топилмалар тахлил қилинган. Асосий эътибор кулолчилик буюмларига қаратилган. Ушбу ҳудудларнинг моддий-маданиятида ҳунармандчиликнинг тутган ўрни очиб берилган.