TALABALARNING O‘QUV MUHITIGA MOSLASHISHDA IJTIMOIY PSIXOLOGIK MUHITNING O‘RNI - Abdullayeva , Nasiba Ismoilovna (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Talabalarni oliy o‘quv yurtlarida o‘qish uchun moslashtirish hozirgi zamonning dolzarb muammosidir, ota- onasi yonidan boshqa joyga borib o‘qishga moslashishda qiynaladilar, chunki kelajakdagi mutaxassisning kasbiy faoliyati va shaxsiy rivojlanishi moslashuv jarayonining muvaffaqiyatli kechishiga bog‘liq. O‘qituvchilar va talabalar o‘rtasidagi munosabat ijobiy kechishlari lozim bo‘ladilar. Ko‘plab zamonaviy talabalar o‘zini o‘zi rivojlantirishda qiyinchiliklarga duch kelishmoqda. Ushbu muammoni hal qilish uchun talabalarning ta’lim jarayoniga moslashishini amaliy va nazariy bilimlarga tayangan holda o‘rganish muhimdir. Bunday moslashish psixologik to‘siqlarni yengishga yordam beradi.