XALQARO TRANSPORT KARIDORLARIDA AVTOMOBILLARDA YUK TASHISHDA MUOMMALAR - Yusupov, A.E. (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Bugungi kunda yuklarni xalqaro karidorlarda tashish, eksport-import yuklarni avtomobil transportida tashish bilan shug‘ullanish dolzarb masalalardan beri bo‘lib qolmoqda. Mamlakatimizning logistik markazlaridan eksport qilinayotgan va xorijdan olib kiritilayotgan import tovarlarning hajmi yildan yilga ortib bormoqda.Xalqaro yo‘nalishlarda davlat chegaralaridan o‘tishda avtomobil transportini ushlanib qolish muommalari davom etmoqda.