TARIXIY METROLOGIYA VA XRONOLOGIYA - Omondavlatova , Xurshida Rustam qizi; Bobanazarova, Mohichehra Sodiq qizi; Yuldoshova , Feruza Akram qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ibtidoiy davrlardan boshlab o‘lchov miqdoriy tushunchalarga bo‘lgan ehtiyoj tufayli turli o‘lchov birliklarini paydo bo‘lishini tarixiy ijtimoiy iqtisodiy zarurat sifatida tushuntirish o‘lchov birliklarining tasnifini o‘rgatish tarix shakllardan xabardor qilish, yangi zamon metrik tizim bilan qiyosan tushuntirish hamda tarix fani uchun metrologiyaning ahamiyatini ko‘rsatish.