SHARQ MUTAFAKKIRLARINING AXLOQIY QARASHLARI - Dadaboyeva, Madina Aziz qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Mazkur maqolada Sharq mutafakkirlari, o‘zlarining muhim falsafa va ahloqiy qarashlarini ta’riflash va tahlil qilish orqali, jamiyatlarining va madaniyatlarining asosiy qiyofalarini belgilagan. Islom falsafasi, Sharq falsafasining asosiy komponenti bo‘lib, madaniy, ijtimoiy, va dini taraqqiyotlarni o‘z ichiga oladi. Maqolada, xususan, Sharq mutafakkirlari tomonidan qo‘llanilgan etik, ma’naviyat va inson huquqlari va adolat, ijtimoiy rivojlanish va boshqalar kabi muddatli mavzular o‘rganib chiqiladi.