BOYONDURLAR: TARIXI VA ETIMOLOGIYASI - Jumayev , G‘ayratjon Ismatullo o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolada turkiy-o‘g‘uz qabilalardan yirigi boyondurlarning tarixi, ularning kelib chiqishi, etnogenezi va ildizlarini tahlil etdik. Shuningdek, maqolada boyondurlar yashagan hududlar, davlatlar, ular bilan bog‘liq toponimlari hamda etnotoponimlar haqida ham so‘z yuritdik.