“МАЪРИФИЙ ТАРҒИБОТ” ТУШУНЧА, МАЗМУН, МОҲИЯТ, ТАЛҚИН - Вахабов, М.Т (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ушбу мақолада маънавиятшунослик фанимизда шу пайтгача илмий муомалага киритилмаган «маърифий тарғибот» тушунчаси, унинг таърифи ва тавсифи, моҳияти ва мазмуни, тарғибот ва ташвиқотнинг бошқа турлари билан боғлиқлиги, жамият ҳаётидаги аҳамияти ёритилган. Янги Ўзбекистон тараққиёт стратегиясининг маънавият соҳасига алоқадор мақсадларини амалга оширишда маърифий тарғиботнинг долзарблиги ва зарурати асосланган.