UMUMIY PEDAGOGIKA - Usmonova , Shodiyonaxon Inomjon qizi; Ayupova , Guloyim Baxtiyorjon qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Insoniyat yuksak ma’naviyatga intilayotgan bir vaqtda, unga bu yo‘lda poydevor bo‘lib xizmat qiladigan fan deb umumiy pedagogika tan olinmoqda. Bu buyuk yo‘l sari bosilayotgan qadamlarga umumiy pedagogika fanining o‘rnini kattaligini ta’kidlagan xolda, ushbu maqola umumiy pedagogika deb nomlandi. Maqolada umumiy pedagogikani mohiyati va bu fanni boshqa fanlar bilan bog‘liqligi haqida ma’lumotlar keltirib o‘tilgan. Qolaversa maqolani yanada yoritish maqsadida bir qancha qo‘shimcha ma’lumotlar ham taqdim etiladi. Maqolani yozish jarayonida bir qancha ilmiy manbalardan va darsliklardan foydalanildi.