EKSKAVATORLARNING CHO‘MICH TISHLARINI VA YEYILISHGA CHIDAMLI PAYVANDLASH MATERIALLARNI TARKIBINI VA QATTIQLIGINI ANIQLASH NATIJALARI - Ruziyev Akbarali (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Hozirgi vaqtda Respublikamiz sharoitida yo‘l qurish va tosh-tuproq qazish mashinalarining o‘rni katta ahamiyat kasb etadi. Yo‘l qurish va tosh-tuproq qazish mashinalari ishchi organlarini resursini oshirish, tosh-tuproq qazish mashinasozligining yechilishi lozim bo‘lgan dolzarb vazifalaridan hisoblanadi. Ishchi organlar ishonchliligining yetarli emasligi ularni ishlatishdagi va ta’mirlashdagi xarajatlarni ortib ketishiga olib kelmoqda. Tosh-tuproq qazish operatsiyalarining sifatli bajarilishi yo‘l qurish va qishloq xo‘jaligida olib boriladigan ishlarni asosi bo‘lib, tosh-tuproq qazish mashinalari ishchi organlarining texnik-mexanik ko‘rsatkichlari va holatiga bog‘liq bo‘ladi.