ИЗУЧЕНИЕ УЗБЕКСКОЙ ФРАЗЕОЛОГИИ КАК НАУКА - Алмаматова, Шахноза (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Фраземалар турғун бирикмалар бўлиб, тилшуносликнинг алоҳида соҳаси фразеология бўлими сифатида ўрганилади. Tурғун сўз бирикмалари эркин бирикмалардан фарқли равишда гапнинг қурилиш материали эканлиги эътироф этилади.Ушбу мақолада фраземалар ва уларнинг компонентлари хусусида ҳамда уларнинг ўзаро синтактик алоқаси ҳақида, хусусан, ўзбек тилшунослигида ҳам фраземаларни илмий тадқиқ этиш бўйича тилшунос олимларнинг илмий қарашлари баён этилган.