ЧИГИТНИ КАЙТА ИШЛАШ УСУЛИ - Шодиев, Зиёдулло Очилович; Умирзаков , Жўрабек Умирзок ўғли; Эргашев, Миршариф Ғанижон ўғли (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Пахта тозалаш корхоналарида дастлабки ишланаётган пахтанинг чигтидан йигурувга яроқли толалари тўлиғича ажратиб олиб тола чиқишини кўпайтириш, тола таркибидаги калта толалар миқдорини камайтириб толанинг штапел масса узунлигини орттириш, толадаги нуқсонлар ва ифлос аралашмалар ва момиқ таркибида йигурувга яроқли толалар миқдорини, хамда чигитнинг механик шкастланишини камайтириш.