KRANLAR MEXANIZMLARINING TEXNIK KO‘RSATKICHLARI - Abdixoshimov , Muslimbek Abdulboqi o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Hozirgi kunda sanoat korxonalarida ishlatiladigan kran elеktr yuritmalarining boshqarish tizimlari uch asosiy guruxga boʻlinadi: kuchli kontrollеrli, magnit kontrollеrli va yarim oʻtkazgichli tok, kuchlanish va chastota oʻzgartgichli boshqarish tizimlari.