YANGI DAVR O‘ZBEK TEATR SAN’ATIDA MILLIY MADANIY MEROSNING O‘RNI - Jabbarova, Karima; Berdimurodov, Islom (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Teatr shunday bir ilohiy dargohki, u odamlarning qalbiga beqiyos ta’sir o‘tkazib ularni muqim ezgulik va olijanoblikka chorlaydi. Chunki sahna san’atining odamlarga nafaqat zavq-shafq baxsh etishi, ayni vaqtda milliy g‘urur, milliy iftixor manbai, qudratli tarbiya vositasi ham bo‘la olishi – bu isbot talab qilmaydigan haqiqatdir. Ushbu maqolada san’at turlari orasida eng qadimiylardan, tarbiya manbasi bo‘lgan teatr san’atida milliy madaniy merosning o‘rni haqida so‘z yuritilgan.