YANGILANAYOTGAN O‘ZBEKISTONDA KITOBXONLIKNING INSON KAMOLOTIDAGI AHAMIYATI - Abduraxmonova, Barno (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Yangilanayotgan O‘zbekistonda yoshlarni milliy va umumbashariy qadriyatlar ruhida tarbiyalash, vatanparvarlik fazilatini shakllantirish, zamonaviy bilim va ko‘nikmalar berish, xorijiy tillarni puxta egallashiga imkon yaratish, Vatanimiz va xalqimizga sadoqatli insonlar etib voyaga yetkazish kabi masalalarga davlat siyosati darajasida e’tibor qaratilmoqda. Maqolada yurtimizdagi kitobxonlik bo‘yicha amalga oshirilayotgan islohotlar hamda kitobxonlikning inson kamolotidagi ahamiyati haqida tanqidiy-tahliliy fikr yuritilgan.