B2B MARKETING VA SANOATDAGI O‘RNI - Elov , Olimjon Komilovich; Berdialiyeva, Sevinch; Ortiqova , Sevinch (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolaning asosiy maqsadi strategik marketing boshqaruvini integratsiyalashning konseptual modelini aniqlashdan iborat bo‘lib, asosan uch mavzuda keng yoritiladi. Maqolada keltirilgan biznesdan biznesgacha (B2B) marketingining strategiyasi, uning boshqarilishi, B2B platformasi, ulgurji va online chakana savdo kompaniyalari o‘rtasidagi munosabatlari, bu turdagi biznes jarayonlarida har bir tashkilot o‘ziga tegishli foydani kòrishi haqida ma’lumot beradi. B2B kompaniyalariga misol qilib dunyoga taniqli Amazon, Ceterpiller, Ali Baba, Kwil va boshqa yirik tijorat kompanyalarini keltirishimiz mumkin. Bu kompaniyalarning hammasi o‘z istemolchilariga ega va online savdoda yuqori òrinlarni egallab kelishmoqda.