MOLIYAVIY SAVODXONLIK - Elov, Olimjon Komilovich; Xolboyeva , Marjona Azizovna; Pirmamatova , Nozima Komiljon qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqolaning maqsadi hozirgi zamonda keng tarqalgan moliyaviy savodxonlik tushunchasini ochib beradi. Olimlar, siyosatchilar, moliyaviy ekspertlar va iste’molchi himoyachilari pulni samarali boshqarish uchun zarur bo‘lgan bilim, ko‘nikma, ishonch va motivatsiyani tasvirlash uchun bu iborani bemalol ishlatgan. Natijada, moliyaviy savodxonlik mavjud tadqiqotlarda turli xil kontseptual ta’riflarga, shuningdek, turli xil operatsion ta’riflar va qadriyatlarga ega. Ushbu tadqiqot moliyaviy savodxonlikning turli ta’riflari va chora-tadbirlarini tahlil qilib, tadqiqotchilarni umumiy fikrga chorlaydi. Aniqroq ta’rif kelajakdagi tadqiqotlarni yaxshilashi kerak, o‘z navbatida iste’molchilarga o‘zgaruvchan hayot voqealari va tobora murakkablashib borayotgan iqtisodiyotni yaxshiroq tushunish va moslashishga yordam beradi.