QOYATOSH SURATLARINING VUJUDGA KELISHI VA ULARNING TARIXIY AHAMIYATI - Meliboyeva, Munisabonu Elmurod qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Qoyatosh suratlari, qoyalar va g‘orlarning qo‘pol yuzalarida bitilgan abadiy durdona asarlar bo‘lib, ular vaqt o‘tishining jimjimador guvohi bo‘lib turibdi. Ushbu qadimiy san’at asarlari arxeologlar, tarixchilar va san’at ixlosmandlarini hayratda qoldirib, tarixdan oldingi ajdodlarimizning hayoti va madaniyati haqida noyob tasavvurni taqdim etadi. Ushbu maqola qoyatosh rasmlari paydo bo‘lishi, ularning global mavjudligi, tarixiy ahamiyati va ular ochishda davom etayotgan sirlarini o‘rganadi.