ГАЗ БАЛЛОНЛАРИДАН ФОЙДАЛАНИШДА ХАВФСИЗЛИК ЧОРАЛАРИНИ ТАЪМИНЛАШ - Абдурахманова , Сайёрахон Рўзалиевна; Ражабов, Одилжон Рохаталиевич (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Бугунги кунда иқтисодиёт соҳаларида ва аҳоли томонидан табиий газ ресурсларидан кенг фойдаланиб келинмоқда. Аҳоли ўртасида ва иқтисодиёт тармоқларида газ хавфи билан боғлиқ нохуш ҳолатлар ҳамда ҳар хил аварияларнинг олдини олиш муҳим аҳамият касб этади. Шу ўринда оловни юзага келтирувчи манбаалардан бири табиий газнинг ҳам аҳамияти беқиёс. Маълумки, кундалик ҳаётимизда асосан икки хилдаги газдан фойдаланамиз. Булар метан ва пропан газларидир.