BOSHLANG‘ICH SINFLARDA ERTAKNI IDROK ETISHNING DIDAKTIK TIZIMI - Ismatova , Zarina Obidjon qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ertaklar bilan o‘qitish bolajonlar uchun juda- juda qiziq bo‘ladi. Bolaning til tizimini egallash borasidagi barcha yutuqlarini muloqotni ta’minlovchi mazmunli, keng yoyilgan fikr sifatida qaraladigan ravon nutqni o‘z ichiga oladi. U mazmunliligi, mantiqliligi va izchilligi bilan ajralib turadi. Ravon nutq bola til boyligini qanchalik o‘zlashtirganligining ko‘rsatkichi hisoblanadi, u bolaning aqlan, estetik, emotsional jihatdan rivojlanish darajasini aks ettiradi.