INKLYUZIV TA’LIMNI TASHKIL ETISH - Xolboyev , Nurjon Abdujabbor o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Inklyuziv ta’lim - nogiron va sog‘lom bolalar o‘rtasidagi to‘siqlarni bartaraf etish, maxsus ta’limga muhtoj bolalar o‘smirlar rivojlanishida uchraydigan nuqsonlar yoki iqtisodiy qiyinchiliklardan qat’iy nazar ijtimoiy hayotga moslashtirishga yo‘naltirilgan umumta’lim jarayoniga qo‘shishni ifodalovchi ta’lim turli xil ehtiyojli bolalarni ta’lim olishi xaqida fikrlar yuritilgan.