YONILG‘I TA’MINOT TIZIMIDAGI NOSOZLIKLAR VA INJEKTORNING ISHDAN CHIQISH SABABLARI - Sultanov , Azizbek Ismoiljon o‘g‘li; Sultanova , Dilfuza Ulug‘bek qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Olimlarning olib borgan izlanishlari shuni ko‘rsatmoqdaki mashina va mexanizmlarning ishlash qobiliyatini yo‘qotish sabablarining 80-90 % ishqalanish hisobiga sodir bo‘lar ekan. Ishqalanish deganda bir-biriga nisbatan harakatda bo‘lgan yuzalarning tutash sirtlaridagi sodir bo‘ladigan fizik - mexanik - kimyoviy xarakatlar yig‘indisi tushuniladi. Yeyilish esa ishqalanish hisobiga xosil bo‘ladigan fizik-mexanik va geometrik o‘zgarishlar natijasida ishqalanuvchi jismlarning shakli va o‘lchamlarini o‘zgarish jarayonidir.