JIZZAX SUV OMBORI KIRIM SUVLARI HAJMINING YIL ICHIDA OYLIK, FASLIY VA YILLARARO TAQSIMLANISHI - Pirimova , Sarafroz Kamolovna; Shodiyorov , Husan Ravshan oʻgʻli (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Ushbu maqola Jizzax suv omboriga kirayotgan suv sarfiga bogʻliq holatda oqim hajmini yil ichida oylik, fasliy va yillararo tebranish miqdorini grafik koʻrinishda tasvirlashga bagʻishlangan. Ishni amalga oshirishda shu mazmundagi adabiyotlar tahlil qilindi va Jizzax suv omboriga kirayotgan oylik oʻrtacha suv sarfi miqdori ma’lumotlardan foydalanildi. Natijada 12 yillik ma’lumotlar qayta ishlanib, oqim hajmi aniqlandi.