TALABA BILIMINI BAHOLASHDA XEMMING NEYRON TO‘RIDAN FOYDALANISH - Ro‘zimboyeva , Sevara Nurmat qizi; Yuldashov, Ollabergan Ergash o‘g‘li; Yusupov , Davronbek Firnafasovich (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
XXI asrga kelib globallashib borayotgan dunyoda IT, ilm- fan, texnika va boshqa bir qator sohalarda “ Sun’iy intellekt “ atamasi keng qo‘llanila boshlandi. 2019- yilda dunyoda keng tarqalgan pandemiyasi tufayli sun’iy intellekt texnologiyalarini takomillashitirish va bir qator sohalarga tadbiq etish ehtiyoji tug‘ildi. Xususan ta’lim tizimida–sun’iy intellektning boshqaruv jarayonlarini avtomatlashtirish, o‘quv jarayonini optimallashtirish va o‘quvchilarning mustaqil ta’limini rivojlantirish kabi afzalliklari namoyon bo‘la boshladi. Ushbu maqolada Xemming neyron to‘ri orqali sun’iy intellekt yaratish masalasi ko‘rib chiqildi va u talabalar bilimini baholash misoli asosida yoritildi.