HARBIY LIDERLIK PSIXOLOGIYASINING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Qo‘chqarov , Jasurbek O‘ktamboy o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2023)
Hozir kundan kunda rivoj topib kelayotgan davrda liderlarga bo‘lgan talabning kuchayganligini tan olmasdan ilojimiz yo‘q. Harbiy sohadi liderlik qilish juda mas’uliyatli va katta kuch talab qilinadigan xizmat bo‘lib, ushbu ishni ko‘proq o‘rganish va liderlarga alohida e’tibor qaratishni talab etadi. Lider o‘z bo‘yniga mas’uliyatni oluvchi, tashabbuskor, muloqotda kommunikatsiyaga ega va safdoshlari orasida tenglikni saqlay oluvchi shaxs hisoblanadi. Ushbu maqolamizda harbiy liderlik va uning o‘ziga xos xususiyatlari, qobiliyatlarini yoritib berishga harakat qildik.