ENERGIYA TA’MINOTI TIZIMIDA REAAKTIV QUVVAT VA UNI BOSHQARISH - Yigitaliyev, mamurjon Saidaxmat o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2022)
Hozirgi vaqtida reaktiv quvvat iste’molini boshqarish juda muhim hisoblanadi. Reaktiv quvvat iste’moli elektr tarmoq liniyalarida va barcha elektr qurilmalar mavjud bo‘lib, reaktiv quvvat iste’molini boshqarish va tejash juda muhimdir. Reaktiv quvvat iste’molini boshqarish uchun sig‘im elementlaridan foydalangan holda reaktiv quvvat kompensatorlari qurilamalari yasaladi va reaktiv quvvat iste’moli tejalishga olib keliniladi.