GRAMMATICAL AND LINGUISTIC PECULIARITIES OF FLORA COMPONENTS IN DESCRIBING PEOPLE’S CHARACTERISTICS - Ibrohimova , Nasiba Mirzohid qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Maqolada odamlarning xislatlari va xususiyatlarini tasvirlashda gulli komponentlardan foydalanishning nazariy va lingvistik xususiyatlari o‘rganiladi. Ushbu maqolada tadqiqotchilar o‘simlik dunyosidan inson xususiyatlarini, fikrlarini va harakatlarini tasvirlashning oddiy, ammo samarali vositasi sifatida foydalanishni muhokama qiladilar. Ushbu jihatlarni etkazishda floraning hayotiy roli aniqlangan, turli qoidalar va tushunchalar yoritilgan, masalan, tana a’zolarini nomlashda asossiz foydalanish, xususiyatlarni tavsiflashda keng qo‘llanish va ritorik va metafora vositalarini muhokama qilish bilan birga foydalanishning vaqtinchalik tabiati, tadqiqotchilar kelajakda tadqiqotni rivojlantirish erkinliklarini oshirish va o‘z intilishlari va takliflarini yaxshiroq belgilash uchun jalb qilingan.