МАҲАЛЛА ТУЗИЛМАСИНИ ИЖТИМОИЙ-ИҚТИСОДИЙ РИВОЖЛАНИШНИ БОШҚАРИШНИНГ СТРАТЕГИК НАЗАРИЙ АСОСЛАРИ - Расулов , Отабек Салимович (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Айнан Стратегия ушбу стратегияни амалга оширадиган асосий кучлар ўртасида аниқланган консенсус бўлиб, ИИРнинг қабул қилинган ценарийсига мувофиқ ҳудуднинг ижтимоий фаровонлигини максимал даражада оширишга қаратилган бўлиб, бу стратегия доирасида ЎЎБО узоқ муддатда ҳаракат қилиши ва маҳаллий манфаатдор томонлар томонидан доимий мониторингини амалга ошириши керак бўлган барқарор ривожланиш йўлини аниқлаш имконини беради.