O‘ZBEKISTON SOTSIOLISTIK RESPUBLIKASIDA TA’LIM TARIXIDAN (1925-1940 YILLAR) - Sagdiyeva , Xiromonxon Xalxodjayevna (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ushbu maqolada 1925-1940 yillarda O‘zbekiston Sovet Sotsiolistik Respublikasida sovet ta’lim siyosati poydevorining tashkil etilishi, uning g‘oyaviy, huquqiy va iqtisodiy asoslari yoritilgan. O‘sha vaqtlardagi totalitar g‘oya va keskin sinfiy nuqtai nazardan shakllangan xalq ta’limining sovet modeliga asos solingani, jamiyatning ma’naviy hayotini bir qolipga tushirishga intilgan bolshevikcha fikrlash, umumta’lim sohasidagi o‘ziga xosliklarning har qanday ko‘rinishlariga qarshi kurashishi ta’kidlangan. Shuningdek, mamlakatning madaniy-ma’rifiy hayoti, ilm-fan, maorifi haqida ma’lumotlar berilgan.