QAYTA TIKLANUVCHI ELEKTR TA’MINOT MANBALARINING O‘ZBEKISTON ENERGIYA MUSTAQILLIGIDAGI O‘RNI - Yuldashev , Baxtiyor Mamadaliyevich (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Butun dunyoda bo‘lgani kabi, O‘zbekistonda xam tabiiy boyliklarni tejash va ishlab chiqarish tarmoqlariga ekologik sof texnologiyalarni joriy etish masalasiga alohida eʼtibor qaratilmoqda. Chunki bu ham iqtisodiy barqarorlikka erishish, ham atrof-muhitga salbiy taʼsirlarni kamaytirishda juda muxim omil xisoblanadi. Ushbu maqolada ham qayta tiklanuvchi elektr ta’minot manbaalarining O‘zbekistonning energiya mustaqilligidagi o‘rni haqida ham batafsil to‘htalib o‘tilgan.