ELEKTR ZANJIR ELEMENTLARIGA DOIR MASALALAR YECHISH USULLARI - Fayziyev , Vohid Shavkatovich (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ushbu maqolada elektr zanjir elementlariga doir murakkab masalalarni yechishda sxemalarni murakkab ko‘rinishdan oddiy ko‘rinishga aylantirish usullari ko‘rsatilgan. O‘quvchilar elektr bo‘limiga doir masalalarni yechganlarida murakkab sxemalarga duch keladilar va ularni yechishga qiynaladilar. Sxemalarga doir masalalarni osongina tushunishlari uchun sxemalarni birin-ketin soddalashtirishni o‘rgatsak ular qiynalmasdan masalalarni yechishlari mumkin.