SIFILIS BILAN BEMORLARNING HAYOT SIFATI DINAMIKASINI BAHOLASH - Narzikulov , Rustam Mardanovich; Ochilova , Munisa Toxir qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Maqolada dinamikada sifilisli xizmat ko‘rsatish hayot sifati ko‘rsatuvlarini qurish haqida sabablarini ochish. Ilmiy birlashma uchun muallif haqida birlashma oshirdi. Tadqiqot ob’ekti 16-67 ( o‘rtacha _ yoshi 23,4±3,9 yosh ) 250 nafar bemor A51 “Erta sifilis”, A52 “Kechki sifilis”, A53 “Sifilisning boshqa va aniqlanmagan tomonidan” tashxisi bilan aniqlandi. Ko‘rib chiqilayotgan muammo hali ham kam o‘rganilgan, shuning uchun chuqurroq tadqiqotlarni talab qilish.