“ТІЛ ЖӘНЕ МӘДЕНИЕТ” - Ахмедова, Жансая Бахтияр қызы (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Тіл мен мәдениет бір-бірімен тығыз байланысты, өйткені тіл тек қарым-қатынас құралы ғана емес, сонымен қатар мәдени құндылықтар мен сәйкестіктің тасымалдаушысы болып табылады. Мәдениеттің тілге әсері лексика, грамматика, фонетика және қарым-қатынас стилі сияқты көптеген аспектілерде көрінеді.