MATNLI MASALALARNI YECHISH ORQALI MAKTAB O‘QUVCHILARINING O‘QUV – BILISH KOMPETENTSIYASINING FAOLIYAT KOMPONENTINI RIVOJLANTIRISH METODIKASI - Ernazarova, Nazira Haqberdiyevna (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Maqolada matnli masala ustida ishlash misolidan foydalangan holda maktab o‘quvchilarining o‘quv – bilish kompetentsiyasining faoliyat komponentini rivojlantirish metodikasi qaralgan. Matnli masalalarni yechish natijasida o‘quvchilarda o‘rganish ob’ekti sifatida matn bilan bog‘liq bo‘lgan mantiqiy, uslubiy va umumiy ta’lim faoliyati elementlari bo‘yicha ko‘nikmalar shakillanadi va rivojlantiriladi. O‘quvchilar, o‘qituvchilar va talabalar jamoasining individual xususiyatlariga moslashtirilgan tavsiya etilgan o‘qitish metodikasi matnli masalalarni modellashtirish usullarini o‘zlashtirish bilan bog‘liq ko‘plab ta’lim muammolarini hal qilish imkonini beradi.