INKLYUZIV TA’LIM TUSHUNCHASINING PAYDO BO‘LISHI VA O‘ZBEKISTONDA INKLYUZIV TA’LIM TARIXIGA NAZAR - Rustamov, Umidjon Maxsudali o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
So‘nggi yillarda jahon mamlakatlarida alohida ta’lim ehtiyojlari mavjud bolalar ta’limi masalalari dolzarb ahamiyat kasb etmoqda, Shuningdek, mustaqillik yillarida O‘zbekistonda ham ushbu masala davlat ijtimoiy siyosatining muhim tarkibiy qismi sifatida e’tirof etib kelinmoqda va qator huquqiy asoslar yordamida alohida ta’lim ehtiyojlari mavjud bolalar ta’limi kafolatlanmoqda. Ushbu maqolada imkoniyati cheklangan bolalarni o‘qitishning yangi shakli inklyuziv ta’lim tushunchasining paydo bo‘lishi va O‘zbekistonda ushbu ta’lim shaklining qo‘llanilishi masalalariga to‘xtalib o‘tiladi.