ЫБЫРАЙ АЛТЫНСАРИН – “ҚЫРҒЫЗ ХРЕСТОМАТИЯСЫ” - Ширинбеков, Дастан Медетбек ұлы; Байзаков , Жандос (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Қазақтың аса көрнекті ағартушы-педогогы, жазушы, ақын, этнограф, фольклортанушы ғалым әрі қоғам қайраткері – Ыбырай Алтынсарин. Ол өзі жасаған кезеңнен бастап-ақ халықтың ауыр тұрмыс –тіршілігіне қарамастан жастарды білімді зерек болуына мол ат салысып, қазақ тарихында өшпес із қалдырады.