ЖҮСІПБЕК АЙМАУЫТОВ ӨМІРІ МЕН ШЫҒАРМАШЫЛЫҒЫ. “АҚБІЛЕК” РОМАНЫ ЖАЙЛЫ - Ширинбеков , Дастан Медетбек ұлы (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
ХХ ғасырдың басында өмір сүріп, қазақ әдебиетінде проза жанрын кеңінен дамытқан, өзінің терең мәнді және тәрбиелік мәні зор шығармаларымен әдебиет тарихында өшпес із қалдырған дарынды жазушы, аудармашы, ақын, публицист, драматург, прозашы – Жүсіпбек Аймауытұлы.