АНАЛАРДЫ АРДАҚ ТҰТҚАН АСЫЛ ТҰЛҒА – ҒАБИТ МҮСІРЕПОВ - Ширинбеков, Дастан Медетбек ұлы; Байзаков, Жандос (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
ХХ ғасырда өмір сүріп сүріп, өзінің көркем шығармалары мен қатар қайталанбас туындылары арқылы қазақ әдебиеті дамуында өшпес із қалдырған ірі тұлға, аналарымызды ардақ тұтқан ғасыр перзенті болған – Ғабит Махмұтұлы Мүсірепов. Ғ. Мүсірепов - әйгілі жазушы, драматург, көркем сөз шебері және сыншы, мемлекет пен қоғам қайраткері ретінде халық арасында орасан зор атаққа ие болған қазақ әдебиеті дамуында өшпес із қалдырған дарынды тұлға.