ҚАБДЕШ ЖҰМАДІЛОВ – ШЕТ ЖҮРСЕ ДЕ, ЕЛ СҮЙРЕГЕН ҚАЛАМГЕР - Ширинбеков , Дастан Медетбек ұлы; Байзаков, Жандос (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Қазақтың дарынды ақын-жазушыларының бірі болған, көркем сөздің шебері, қоғам және мемлекет қайраткері, өзінің публицистік шығармалары мен халық арасында өшпес мұра қалдырған ерекше тылсым күш пен әдебиет қайраткері – Қабдеш Жұмаділов. Қабдеш Жұмаділов халқының өзге елдегі, өзге жердегі халықпен жасап келе жатқан тұрмыс-тіршілігі мен аянышты жағдайын ашық суреттеп, қағаз бетіне түсіре алған батыр, ержүрек қоғам қайраткері еді.