INGLIZ TILI TRANSKRIPSIYALANGAN OG‘ZAKI KORPUSI UMUMIY TAVSIFI - Berdiyev, Jahongir Botir o‘g‘li; Mamasoyilova , Sitora Mirzoxid qizi; Baxodirov, Sanjarbek Rahmatali o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ushbu maqolada ingliz tili transkripsiyalangan og‘zaki korpusi, uning amaliy ahamiyati, qidiruv tizimi va imkoniyatlari, transkripsiyasi haqida umumiy ma’lumot berilgan. Amerika ingliz tilisining talabalar tomonidan transkripsiya qilingan korpusi og‘zaki tilning transkripsiyalari to‘plami bo‘lib, Amerika ingliz tilisidagi nutq shakllariga e’tibor qaratilgan. Ushbu korpus lingvistik tadqiqotlar, til o‘rganish va nutq texnologiyasini qo‘llashni rivojlantirishda qimmatli manba bo‘lib xizmat qiladi, og‘zaki tilni o‘rganish va tahlil qilishni muhim vositaga aylantiradi.