“ҚАДЫР МЫРЗА ӘЛИ ӨЛЕҢДЕРІНІҢ КӨРКЕМДІК ЕРЕКШЕЛІКТЕРІ” - Миралиева , Диана Нұрмухан қызы; Ширинбеков , Дастан Медетбек ұлы; Байзаков, Жандос Абдазимович (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Мақалада қазақ халқының көрнекті ақын-жазушылары ортасына өз орнын қалыптастырған дара ақын Қадыр Мырза Әлидің өмірінен өмірі мен өскен ортасы жайлы, ақынның өлеңдері мен еңбектеріндегі көркемдік ерекшеліктері, тәрбиелік мәні туралы мәлімет беріледі.