NEFTNI AJRATISH, YO‘LDOSH GAZNI YIG‘ISH VA TAYYORLASH - Turdiyev, Sh.Sh.; Rabbimov, J.Sh.; Boboxonov, A.R. (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Zamonoviy texnologiyalarni qo‘llash asosida yo‘ldosh neft gaz mahsulotlari tarkibidan eng so‘nggi xom ashyoni ajratib olib, qayta ishlash jarayonlarini ilmiy asoslari va undan foydalanish bo‘yicha asosiy istiqbolli yo‘nalish kichik gabaritli qurilmalardan foydalanib, yo‘ldosh neft gazlarni utilizatsiya qilish orqali mash’alalarni uchirish va gazsimon metan yoqilg‘isini, barqaror gaz benzinini va propan –butan fraksiyasining suyuq aralashmasini to‘g‘ridan –to‘g‘ri olishni imkoniyati o‘rganiladi.