OSKARNING UAYLDNING “BAXTLI SHAXZODA” ASARI - Kurbonboyeva, Malohat Xudoybergan qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ushbu maqolada insoniy fazilatlarning eng ulugʻi boʻlgan yaxshilik tarannum etiladi. Bu asar qisqa boʻlishiga qaramay, uning mazmun-mohiyati chuqur ekanligi bilan diqqatga sazovordir, chunki unda butun bashariyat uchun dolzarb masalalardan biri boʻlgan minnatsiz ezgulik, yaxshilik qalamga olingan. Shu bois bu maqolada oʻz xalqining gʻamini yeydigan, yaʼni hammaga birdek yaxshilik ulasha oladigan shahzoda haykali va unga doimiy hamroh boʻlgan qaldirgʻoch obrazlari orqali bu dunyoda qilingan yaxshilik, garchi uni hech kim payqamasa ham, bashariyatning abadiy baxtga erishishi uchun kafolat boʻla oladi degan gʻoya ilgari surilgan.