AVTOMOBILLARDAN CHIQAYOTGAN ZAXARLI GAZLARNING ATROF-MUHITGA TA’SIRI - Xidirov, Muso Qahramon o‘g‘li (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ushbu maqolada ichki yonuv dvigatelli avtomobillardan chiqayotgan zaxarli gazlarning insonlar salomatligiga, hayvonlar va o‘simlik dunyosiga zararli ta’siri va oqibatlari bo‘yicha o‘tkazilgan ilmiy amaliy ishlar natijasi berilgan. Qolaversa har yili ko‘plab insonlar avtomobillardan chiqadigan chiqindi va gazlar bilan bog‘liq kasalliklar, shuningdek ularning shovqinlardan aziyat chekmoqdalar. Bugungi kunda bu jarayon har bir mamlakatga salbiy ta’sirini ko‘rsatmoqda. Achinarlisi, bunday o‘zgarishlar O‘zbekistonda ham mavjud.