TALABALAR SPORT MUSOBAQALARINI TASHKIL QILISH VA HAKAMLIK QILISH KOMPETENTSIYALARINI TAKOMILLASHTIRISH - Izzatullayev, Sunnatulla Shermuxammad o‘g‘li; Isokova, Sevara Abdumannonovna (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ushbu maqolada talabalarning sport musobaqalari va hakamlik boʻyicha malakalarini oshirish uchun amaliy bilimlar yoritilgan. Sportning turli yo‘nalishlari bo‘yicha yosh iste’dodlarni aniqlash va tarbiyalash bo‘yicha sa’y-harakatlarni kuchaytirish bu talabalarga oʻz qiziqishlari va maqsadlaridan kelib chiqqan holda, modullarni tanlash imkonini beradi. Nazariya va amaliyotning integratsiyasi, uzluksiz baholash va mulohazalar, yoshlarda sportga bo‘lgan ishtiyoqni kuchaytirish uchun jismoniy faollik va sport bilan shug‘ullanishga yordam beradigan qulay muhitni yaratish bu tizimning asosiy xususiyatlari hisoblanadi. Musobaqalarning ahamiyati sport musobaqalari sportchilarning malakalarini oshirishda katta ahamiyatga ega bolib hamda sport turini aholi ortasida omaviy targ‘ib qilish uchun ham muham ahamiyatga ega. Maqola davomida musobaqa o‘tkazish usulari haqida ham keng tushinchalar berib o‘tilgan.