IQTISODIYOTDA YASHIL ENERGETIKANING AHAMIYATI - Allayeva , Gulchexra Jalgasovna; Abdullayeva, Shahzoda Rinat qizi (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ushbu maqolada global yashil iqtisodiyotga o‘tish jarayonida maqsad qilib belgilab olingan yashil energetika sohasini rivojlantirish va moliyalashtirish ishlari rejasi va kutilayotgan natijasi ko‘rib chiqilgan. Mamlakat iqtisodiyotida amalga oshirilayotgan ishlar va kutilayotgan natijalar orqali yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan kamchiliklarni aniqlash va jahon tajribalaridan foydalangan holda samaradorligini oshirishga qaratilgan harakatlar bo‘yicha tavsiyalar keltirilgan.