КАСБИЙ ПСИХОЛОГИЯДА ФУНКЦИОНАЛ ХОЛАТЛАР ТУШУНЧАСИ - Норимбетов , Т.Б.; Норимбетова , Н.Т. (Educational Research in Universal Sciences, 2024)
Ҳозирги замон психологиясининг муҳим муаммоларидан бири бу инсонинг меҳнат фаолиятидаги психологик ҳолатларини ўрганиш ҳисобланади. Функционал ҳолатлар маълум фаолият турини амалга оширишда юзага келадиган шахснинг турли ҳолатлари, имкониятлари, унинг хулқи, мақсадга қаратилган предметли фаолияти, мотивацияси фаолиятни амалга оширишдаги самарадорлигини аниқлаб берувчи психологик ҳолат сифатида таҳлил қилинади.